Wie hebben inzicht bij Bureau Kredietregistratie (BKR)?

Allen de geregistreerde zelf, een bewindvoerder en organisaties, die bij de BKR zijn aangesloten, kunnen de gegevens inzien. Aangesloten organisaties zijn kredietverstrekkers, zoals onder meer banken, leasemaatschappijen en hypotheekverstrekkers, maar bijvoorbeeld ook gemeenten.
Als uit het overzicht blijkt dat er een negatieve registratie is, kan dit een negatief signaal zijn voor een financier. (Het omgekeerde geldt ook: als uit het overzicht blijkt, dat er steeds op tijd is betaald, is dit een positief signaal voor een financier.) Er zijn verschillende gradaties in negatieve registratie. Deze worden coderingen genoemd. Een negatieve registratie blijft tot vijf jaar terug zichtbaar.
Een kredietverstrekker geeft de informatie door aan het BKR in Tiel. Voordat de kredietverstrekker een Achterstandsmelding bij de BKR doet, waarschuwt hij door middel van een vooraankondiging. Een negatieve registratie kan worden voorkomen door op tijd te betalen. Mocht iets niet kloppen in de registratie, dan kan de geregistreerde contact opnemen met de kredietverstrekker.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 218 vragen en antwoorden over Hypotheken.