Wat houdt LIFE in?

LIFE is een Europees programma voor de uitvoering en de ontwikkeling Europees natuur- en milieubeleid, de opvolger van LIFE+ en loopt van 2014-2020. Het doel is het financieren van de ontwikkeling, implementatie, monitoring, evaluatie en communicatie van het Europees milieubeleid en milieuwetgeving. Subsidie wordt alleen toegekend aan de beste projecten (tender). LIFE richt zich op drie onderdelen:
  • Natuur en biodiversiteit: Dit deel is vooral bedoeld voor de implementatie van de Vogel- en Habitatrichtlijnen en de verdere ontwikkeling van het Natura 2000 netwerk. Het gaat hierbij met name om evalueren en monitoren van het Gemeenschappelijke natuur- en biodiversiteitbeleid, alsmede voor het realiseren van beter milieu 'governance' en het beter betrekken van 'stakeholders'.
  • Milieubeleid en bestuur: Onder dit subprogramma worden innovatieve beleidsbenaderingen ondersteund op het gebied van klimaatverandering, milieu en gezondheid, gebruik van natuurlijke hulpbronnen en afval.
  • Informatie en communicatie: Dit deel van LIFE richt zich op de verspreiding van informatie en de bewustwording van natuur- en milieuproblemen, waaronder bosbranden. U moet dan denken aan informatiecampagnes, conferenties, publicaties en training.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 159 vragen en antwoorden over Subsidies.