Wat houdt de subsidieregeling DHI in?

Opkomende markten en ontwikkelingslanden bieden kansen voor Nederlandse export en investeringen. De regeling op de opvolger van de DHI-regeling en richt zich op Nederlandse mkb-ondernemingen met internationale ambitie en interesse in opkomende markten en ontwikkelingslanden. Subsidies kan worden verleend voor drie verschillende instrumenten binnen deze regeling.
Samenvattend richt het eerste instrument zich op een demonstratieproject waarbij de werking van een nieuwe technologie voor het desbetreffende land aangetoond kan worden. De nadruk ligt hierbij op het oplossen van een bestaand probleem, waarbij arbeidsuren, reis- en verblijfskosten onder de subsidie vallen. In totaal zijn 50% van de kosten van het demonstratieproject subsidiabel met een maximum van € 200.000.
Het tweede instrument van de DHI-regeling is de haalbaarheidsstudie, waarbij de technische, organisatorische en commerciële haalbaarheid van de toepassingen van uw technologie bij een potentiële klant centraal staat. De maximale subsidie is €100.000 en mag maximaal 50% van de totale inleg van de haalbaarheidsstudie zijn.
Het derde instrument van de subsidie richt zich op investeringsvoorbereidingsstudies, waarbij het beantwoorden van technische en commerciële vragen voor besluitvorming en financiering centraal staat. Dit onderdeel verstrekt een subsidie voor maximaal 50% van de kosten met een plafond van € 100.000.
Het betreft een tenderregeling, de hoogst scorende aanvragen ontvangen subsidie.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 159 vragen en antwoorden over Subsidies.