Hoe kan de schadelast bij het dragen van eigen risico worden beperkt?

Het beheersen van de schadelast is vanzelfsprekend van groot belang. Enkele tips:
  1. Creëer een drie-eenheid van uitvoeren-uitbetalen-verzekeren. Daarin zijn drie partijen actief op basis van een heldere rol- en taakverdeling: de werkgever wordt eigenrisicodrager. De uitvoerder voert uit voor de eigenrisicodrager. De risicodrager (de werkgever zelf of een verzekeraar) draagt het risico. Voordelen: de werkgever hoeft zich niet te ontwikkelen tot een juridisch deskundige. De uitvoerder wordt maximaal gestimuleerd om (ex-)werknemers snel te activeren en duurzaam loonwaarde te creëren. Hier is hij zelf direct bij gebaat. De verzekeraar kan zich richten op het bieden van financiële zekerheid. Zonder zich op terreinen te hoeven begeven waar hij niet thuis hoort, zoals de medische gegevens van zieke werknemers.
  2. Leg de uitvoering bij één partij. Activering en begeleiding van zieke (ex-)werknemers vragen om specialistische medische en arbeidsjuridische kennis en kunde. Schakel daar een specialist voor in, maar zorg er ook voor dat die uitvoeringsspecialist er een direct belang bij heeft om zijn werk maximaal effectief te doen. Beschouw de uitbetaling van ziekengeld als een onderdeel van de uitvoering, en beleg deze taak samen met de activering en ziektebegeleiding bij één partij.
  3. Creëer zo snel mogelijk loonwaarde. Iedere dag waarop een (ex-)werknemer door ziekte niet werkt, kost geld. Dit geldt voor de periode van loondoorbetaling, voor verblijf in de WGA-vast en voor verblijf in de Ziektewet en de WGA-flex. En het is een goede reden om de werknemer zo snel mogelijk te activeren. Het hebben van werk blijkt de beste stimulans te zijn voor herstel. Ook binnen de WGA vormt dat een minstens zo belangrijke reden voor beperking van de arbeidsongeschiktheid. Het is de kunst om werk te vinden dat bij hun situatie past.
  4. Praat niet over, maar mét de werknemer. Adequate private uitvoering van de Ziektewet vraagt om direct contact met de (ex-)werknemer. Binnen de WGA is het niet anders. Alleen persoonlijke gesprekken bieden mogelijkheden om iemand in positieve zin te beïnvloeden. De meeste andere middelen – zoals een brief – roepen vaak alleen maar weerstand op. Effectieve schadelastbeheersing vraagt om het organiseren van persoonlijk contact.
  5. Besef: activering gaat gepaard met emotie. Het is ingrijpend als zieke (ex-)werknemers zich misschien wel op ander werk moeten richten. Het kost moeite en energie om oude verwachtingen los te laten en je af te vragen wat ervoor in de plaats komt. Dat pleit wederom voor persoonlijke aandacht. Maar ook voor uitvoering door een externe specialist die niet wordt gehinderd door een werkrelatie met de persoon in kwestie.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 276 vragen en antwoorden over Arbeidsongeschiktheid Participatiewet.