Wat houdt de no-riskpolis in voor werknemers die onder de quotumregeling vallen?

Als een werknemer die u heeft aangenomen in het kader van de banenafspraak (quotumregeling) ziek wordt dan kunt u gedurende 2015 voor hem een ziektewet-uitkering krijgen. Deze garantie van UWV heet de no-riskpolis. Werkgevers kregen al een Ziektewet-uitkering van UWV als een werknemer ziek werd en voldeed aan de voorwaarden voor de no-riskpolis. Nu geldt dit ook voor werknemers met een indicatie banenafspraak die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen. De tijdelijke regeling stopt in 2016, dan is er ook voor deze doelgroep een wettelijke regeling.
De werknemers die onder de banenafspraak vallen en nu ook onder de no-riskpolis vallen zijn mensen die vallen onder de Wajong, medewerkers met een WSW-indicatie, een WIW-baan of een ID-baan en degenen die onder de Participatiewet vallen en die niet 100% van het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.
Bij ziekte vindt de gebruikelijke ziekmelding plaats bij het UWV. De werkgever moet dan bewijzen dat de zieke werknemer onder de banenafspraak valt, bijvoorbeeld met een verklaring van de gemeente of een beslissing van UWV. Daarnaast moet ook bij de gemeente worden ziekgemeld.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 276 vragen en antwoorden over Arbeidsongeschiktheid Participatiewet.