Wat houdt fase A van het fasensysteem voor uitzenden in (ABU-cao)?

Fase A omvat de eerste 78 gewerkte weken van de uitzending. Alleen de weken waarin daadwerkelijk is gewerkt tellen mee voor de opbouw van fase A. Het aantal uur dat wordt gewerkt is niet van belang.I n deze fase mag de uitzendkracht een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten achter elkaar rijgen. Het maakt daarbij niet uit voor hoeveel verschillende opdrachtgevers er wordt gewerkt.
Wanneer de uitzendkracht 26 aaneengesloten weken niet heeft gewerkt of voor een ander uitzendbureau is gaan werken, begint de telling van 78 gewerkte weken opnieuw. Bij een onderbreking tussen twee uitzendovereenkomsten van 25 weken of minder blijven de gewerkte weken staan. De uitzendonderneming telt na de onderbreking door vanaf dat moment, tenminste zolang er al die weken voor dezelfde uitzendonderneming is gewerkt.
de uitzendkracht die in fase A werkt, werkt op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding, tenzij hij met de uitzendonderneming een overeenkomst voor bepaalde tijd heeft afgesloten. De uitzendkracht kan door dit beding op elk moment aangeven te willen stoppen. Hij moet dit wel één werkdag voordat hij stopt melden bij de uitzendonderneming.
Fase A van de ABU cao is vergelijkbaar met fase 1 en 2 van de NBBU cao.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 234 vragen en antwoorden over Flexibele arbeidsrelaties.