Wat is de meerwaarde van jobcrafting?

Jobcrafting kan om een aantal redenen zinvol zijn:
  1. Zinvol werk is de sleutel tot motivatie en retentie - Wanneer een medewerker geleidelijk uitgekeken raakt op het werk, maar niet meteen doorgroeit of carrièrestappen kan of wil zetten, dan geeft een jobcraftingsgesprek het noodzakelijke inzicht om het werk weer zinvoller te maken.
  2. Langer blijven werken - Een werkbare job verandert met de (leef)tijd. Het is nauwelijks meer mogelijk om zonder aanpassingen hetzelfde werk tot aan het pensioen te blijven doen.
  3. Witte raven zijn zeldzaam - Een organisatie die medewerkers hun job zelf mee laat invullen rondom hun talenten en aspiraties zal makkelijker deze 'zeldzame talenten' aantrekken en behouden.
  4. Regisseur zijn van je eigen werk - Medewerkers die regisseur zijn van hun leven, en dus ook hun werkzame leven, zijn gelukkiger en presteren beter.
  5. Maak meer verantwoordelijke teams - In Het Nieuwe Werken bepaalt meestal de leidinggevende de strategie en het doel dat moet behaald worden. De medewerkers bepalen in overleg hoe zij het werk best kunnen verdelen.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 158 vragen en antwoorden over HR-gesprekken.