Wat is het verschil tussen een geïntegreerd systeem en een point solution?

Point solutions en geïntegreerde oplossingen hebben elk hun voor- en nadelen.
De kracht van een point solution is dat de software één specifiek probleem oplost door uitgebreide functionaliteit. Maar dat is tegelijkertijd ook de zwakte. Als een organisatie meerdere HR-processen wil ondersteunen én de gegeven uit deze processen met elkaar wil integreren dan biedt gespecialiseerde software onvoldoende oplossingen. Als je gegevens wilt uitwisselen tussen verschillende softwarepakketten, leidt dat tot meer complexiteit, potentiele inconsistentie van data en verhoogde bedrijfsrisico’s doordat processen niet op elkaar zijn aangesloten.

Geïntegreerde oplossingen zijn ontworpen om verschillende HR-processen te ondersteunen vanuit één softwareoplossing vaak gebruikmakend van één centrale database. Je hoeft voor meerdere problemen maar één oplossing aan te schaffen en te implementeren. Gegevens hoeven maar één keer ingevoerd te worden, koppelingen zijn automatisch en het is gemakkelijker om procesoverstijgende rapportages te genereren.
De implementatie van een geïntegreerde oplossing heeft meer voeten in de aarde dan de implementatie van een point solution.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 111 vragen en antwoorden over HRM & technologie (e-HRM).