Waar moeten organisaties op letten bij de selectie van leden van de e-HRM-werkgroep?

De beste leden voor een e-HRM projectteam zijn niet per se de personen die daar toevallig tijd voor hebben. Het moeten de juiste mensen zijn, met de juiste competenties op de juiste plek in het team. U zult mensen in het team moeten kiezen die goed zicht hebben op werkprocessen. Werkprocessen vormen immers het uitgangspunt voor het opstellen van een lijst van eisen en wensen voor het systeem.

Daarnaast is ook technisch inzicht noodzakelijk: teamleden moeten in staat zijn om werkprocessen te vertalen naar functioneel-technische eisen aan systemen. Ze moeten dus zowel verstand hebben van procesanalyse als van de mogelijkheden van de techniek. Teamleden zullen de samenhang tussen modules en eventuele andere systemen in de organisatie moeten kunnen doorgronden en oog hebben voor technische details die cruciaal zijn voor de goede werking van het systeem.
Behalve technisch inzicht en proceskennis zijn ook specifieke persoonseigenschappen nodig. De teamleden moeten bereid zijn tot vernieuwing. Ze mogen bovendien niet bang zijn voor weerstand. En ze moeten beschikken over sterke communicatieve en organisatorische eigenschappen.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 111 vragen en antwoorden over HRM & technologie (e-HRM).