Wat is de meerwaarde van e-HRM voor medewerkers?

Moderne medewerkers willen steeds meer eigenaar zijn van hun eigen gegevens, persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Daarvoor hebben ze ook moderne middelen nodig om (persoonlijke) informatie te verzamelen en te beheren. 

Voor medewerkers betekent de beschikbaarheid van bijvoorbeeld online leermodules dat zij gestimuleerd worden om hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen. Iedere medewerker heeft nu toegang tot de juiste informatie op het juiste moment en hij of zij is niet gebonden aan het tijdstip of de plek waarop deze informatie kan worden geraadpleegd. Door het inzicht in hoe dergelijke processen verlopen, kunnen de uitkomsten van HRM beter meetbaar worden dan voorheen en kan de bijdrage van een individuele medewerker aan de organisatiedoelstellingen eenvoudiger worden aangetoond.

Technologie kan ook de relatie tussen de medewerker en de leidinggevende versterken. Gegevens over de loopbaan, prestaties of competenties van medewerkers kan leiden tot effectievere gesprekken tussen leidinggevende en medewerker.

Met actuele gegevens uit het systeem hebben medewerker en leidinggevende de beschikking over de juiste gegevens. Allerlei handelingen zoals verlofaanvragen kunnen snel en gebruikersvriendelijk worden afgehandeld. Minder bureaucratie en administratieve rompslomp kan bijdragen aan meer tevredenheid in het werk.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 111 vragen en antwoorden over HRM & technologie (e-HRM).