Wat houdt de pre-mobiliteitsfase in?

Het doel van deze fase is de mobiliteit te stimuleren en werknemers actief te ondersteunen bij het nemen van de regie over hun eigen loopbaan. De werknemer kan bij het mobiliteitsbureau terecht voor een belangstellingsgesprek waar de loopbaanontwikkeling en de wensen hieromtrent worden besproken en vastgelegd. Tevens krijgt de werknemer een aanbod tot het volgen van een training met daarin de focus op 'wat wil ik?men ' en 'hoe kan ik de regie over mijn loopbaan in eigen handen nemen?'. Dit kan tot gevolg hebben dat de werknemer de organisatie (eerder) wil verlaten (vrijwillig bewegen) en daarover in gesprek wil met het mobiliteitsbureau.
Het mobiliteitsbureau wijst de werknemers op de mogelijkheden voor interne mobiliteit binnen de organisatie. Het mobiliteitsbureau heeft zicht op de actuele en aankomende vacatures. Het mobiliteitsbureau kan de werknemer ook informeren over de mogelijkheden van vrijwillig vertrek met een mobiliteitspremie, het starten van een eigen bedrijf, het vervroegd met pensioen gaan, de mogelijke consequenties voor een WW-uitkering.
Het is de bedoeling, dat per individuele situatie komt tot een gezamenlijk besluit over de inzet van mobiliteit bevorderende maatregelen, zodat gedwongen herplaatsingen en ontslagen kunnen worden voorkomen.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 247 vragen en antwoorden over Sociaal plan.