Zijn er nog meer praktijkvoorbeelden van recruitment games?

Voorbeelden van recruitment games:
  • Een wereldwijd bekend voorbeeld is de recruitmentgame van het Amerikaanse leger: America's Army Game: www.goarmy.com. In het spel doorloopt de speler een militaire carrière met levensechte trainingen en missies. Dat gaming leerzaam is, bleek onlangs na een groot auto-ongeluk in North Carolina. De eerste, en levensreddende, hulp werd gegeven door een speler van America’s Army Game.
  • Een ander internationaal voorbeeld is L'Oréal. Jaarlijks nemen veertigduizend laatstejaarsstudenten uit meer dan honderd landen deel aan het digitale managementspel de L'Oréal e-Strat Challenge( www.e-strat.loreal.com). Spelers moeten een portfolio van schoonheidsproducten beheren en concurreren met andere, eveneens virtuele, bedrijven. De allerbeste spelers moeten het vervolgens in Parijs tegen elkaar opnemen met als inzet een baan bij de multinational.
  • Dichter bij huis ontwikkelde Ranj voor de Koninklijke Luchtmacht drie games die de werving van nieuwe werknemers als doel hebben. Het spel biedt de gelegenheid om in de huid van een F16 vlieger te kruipen.
  • Succesvol zijn ook virals: filmpje op internet over de functie met een knop ‘send a friend’. Waarom het werkt: mensen openen sneller een filmpje dat ze van een bekende hebben gekregen dan van een vreemde.
Met dank aan Martijn Hemminga (Amcinfo.nl)
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 224 vragen en antwoorden over Werving en selectie.