Wat kunt u doen om de premielast zo laag mogelijk te houden?

U kunt de volgende acties nemen:
  1. Zorg voor een goed preventie-, verzuim- en re-integratiebeleid. Als een medewerker niet ziek wordt zijn er ook geen kosten. Ziek worden kan iedereen overkomen. Het is echter de vraag of deze medewerker ook ziek moet blijven en, bij een tijdelijke kracht, ‘ziek-uit-dienst’ moet gaan. Werkgevers denken nog wel eens: ‘hij gaat toch weg, ik doe niks meer’.
  2. Zorg voor een goede personeels- en verzuimadministratie. De  premievaststelling door het UWV gaat niet altijd goed. Houd daarom zelf een goede administratie bij van medewerkers die vanuit een tijdelijk dienstverband recht hebben op bijvoorbeeld een Ziektewetuitkering. Blijkt uit uw administratie dat de berekening van het UWV niet klopt, dan kunt u dit aantonen en wijzigen.
  3. Onderzoek of eigenrisicodrager voor de Ziektewet en de WGA een optie voor u is. Realiseer u wel dat eigenrisicodrager zijn verder gaat dan een, mogelijk tijdelijk, lagere premie. Eigenrisicodrager zijn betekent dat ook het aangaan van verantwoordelijkheid voor (het terugdringen van) verzuim.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 256 vragen en antwoorden over Ziektewet / Loondoorbetaling bij ziekte.