Wat zijn de belangrijke acties en momenten vanaf de eerste ziektedag?

1e dag: Ziek melden: is uw werknemer ziek? Dan moet hij dit zo snel mogelijk doorgeven aan u. U meldt uw werknemer ziek bij de bedrijfsarts of arbodienst. De bedrijfsarts of arbodienst neemt dan contact op met uw werknemer.
Week 6: Probleemanalyse WIA: is uw werknemer bijna 6 weken ziek? Dan heeft hij een gesprek met de bedrijfsarts of arbodienst. Hij stelt vast wat uw werknemer met zijn gezondheid nog wel kan en wat niet. Dit heet de Probleemanalyse WIA. Ook begint u met de aanleg van een dossier. Hierin bewaart u alle afspraken die u maakt over de re-integratie. Tijdens de re-integratie kunt u de hulp inroepen van een re-integratiebedrijf.
Week 8: Plan van aanpak WIA: samen met uw werknemer maakt u uiterlijk in de achtste week dat hij ziek is een Plan van aanpak WIA. Hierin staat wat u en uw werknemer gaan doen om ervoor te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan.
Week 42: Ziek melden bij UWV: in de 42e week meldt u uw werknemer ziek. U doet dit bij voorkeur digitaal. Dat betekent minder handelingen, kortere wachttijden en minder risico op fouten.
Week 44: U krijgt een brief van UWV ter bevestiging van de ziekmelding. U krijgt ook informatie over de re-integratieactiviteiten die van u worden verwacht in het tweede ziektejaar van uw werknemer.
Week 52: Eerstejaarsevaluatie Plan van aanpak WIA: als uw werknemer bijna 1 jaar (52 weken) ziek is, stelt u samen de Eerstejaarsevaluatie plan van aanpak WIA op. Hierin staat hoe de re-integratie van uw zieke werknemer tot nu toe is verlopen..
Week 88: Is uw werknemer ongeveer anderhalf jaar (88 weken) ziek? Dan krijgt hij van UWV een brief over het aanvragen van een WIA-uitkering. U blijft werken aan de re-integratie van uw werknemer totdat het dienstverband stopt.
Week 91: Eindevaluatie plan van aanpak WIA: is uw werknemer van plan een WIA-uitkering aan te vragen? Dan stelt u uiterlijk 2 weken voordat hij de aanvraag doet samen de Eindevaluatie plan van aanpak WIA op. In dit document geeft u aan wat de stand van zaken is van de re-integratie. Uiterlijk in de 91e week dat uw werknemer ziek is, geeft u uw werknemer kopieën van alle documenten uit het re-integratieverslag.
Week 93: Aanvraag WIA-uitkering: uw werknemer vraagt de WIA-uitkering uiterlijk in de 93e week dat hij ziek is aan.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 256 vragen en antwoorden over Ziektewet / Loondoorbetaling bij ziekte.