Wanneer eindigt de 30%-regeling?

De 30%-regeling kan maximaal tien jaar duren. Vanaf 1 januari 2012 is de looptijd voor aanvragen na deze datum maximaal 8 jaar. Met ingang van 1 januari 2019 is de maximale looptijd van de 30%-regeling gewijzigd van 8 jaar naar 5 jaar. De einddatum van de 30%-regeling staat op de beschikking die de betrokken werknemer ontvangt. Stopt deze echter eerder met werken bij de werkgever, dan is de einddatum de laatste werkdag. De werkgever mag de 30%-regeling niet toepassen op loon dat hij na de laatste werkdag krijgt.
Eén van de voorwaarden is dat de betrokken werknemer specifiek deskundig is, deskundigheid die op de Nederlandse arbeidsmarkt niet of slechts schaars aanwezig is. Als tijdens de uitzending niet langer wordt voldaan aan het schaarste- en deskundigheidsvereiste, kan de Belastingdienst na vijf jaar de looptijd van de beschikking verkorten. 
De werknemer kan gedurende de periode van tien jaar, respectievelijk acht jaar ook van baan veranderen zonder dat de 30%-regeling vervalt. Daarvoor is maximaal drie maanden de tijd, anders wordt de vereiste schaarse deskundigheid op de Nederlandse markt niet langer aanwezig verondersteld.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 170 vragen en antwoorden over Arbeidsmigratie.