Welke specifieke voorwaarden worden er gesteld aan een aanvraag voor een Blauwe kaart?

Specifieke voorwaarden voor houders van een Europese Blauwe Kaart komen overeen met die voor de kennismigrant:
  • Er moet een arbeidscontract voor een hooggekwalificeerde baan voor minimaal 1 jaar zijn.
  • Gaat het om overplaatsing van een werknemer naar een in Nederland gevestigd onderdeel van een bedrijf? Dan moet er een verklaring van het (moeder)bedrijf in het buitenland zijn en een verklaring van het bedrijfsonderdeel in Nederland.
  • Houders van een Europese blauwe kaart moeten voldoen aan de gestelde looneis. De looneis wordt jaarlijks geïndexeerd.
  • Er moet een diploma worden getoond waaruit blijkt dat de werknemer een opleiding hoger onderwijs met een duur van minimaal 3 jaar heeft afgerond. Bij een buitenlands diploma van het hoger onderwijs waardeert de Nuffic (Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs) het diploma. De waardering moet worden meegezonden bij de aanvraag. Bij een Nederlands diploma moet een kopie van een gewaarmerkt diploma worden meegezonden.
  • Bij een (gereglementeerd) beroep zoals arts of advocaat, moet worden aangetoond dat voldaan is aan de wettelijke eisen om dat beroep uit te mogen oefenen.
  • De werkgever mag in een periode van 5 jaar voor de aanvraag geen boete hebben gekregen voor overtreding van artikel 2 Wet arbeid vreemdelingen (Wav), of voor het niet of onvoldoende afdragen van loonbelasting of premies voor de werknemers- of volksverzekeringen.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 170 vragen en antwoorden over Arbeidsmigratie.