Hoe richt ik voor mijn onderneming de beveiliging in?

Beveiliging wordt opgebouwd uit een combinatie van organisatorische maatregelen, bouwkundige maatregelen en elektronische maatregelen. Het hangt vooral van het type organisatie af welke beveiligingsmaatregelen getroffen moeten worden.
Gaat het om een gevangenis, een museum, een ziekenhuis, een winkel, een adviesorganisatie, een restaurant, een internetbedrijf, een scholengemeenschap, een moskee, een raffinaderij of bijvoorbeeld een kapperszaak? Wat is de visie en wat zijn de doelstellingen van de organisatie? Liggen die gevoelig in de maatschappij?
Wat wilt u zijn met uw organisatie? Hoe wilt u dat men uw organisatie ziet (identiteit)? En in welke mate zou u bijvoorbeeld bereid zijn om concessies te doen aan de mate van beveiliging als enkele beveiligingsmaatregelen ernstig afbreuk doen aan de identiteit van uw organisatie? Er zullen heel veel vragen moeten worden gesteld en beantwoord om tot een goed evenwicht van gewenste maatregelen te komen. Maatregelen die passen bij de identiteit van uw organisatie; organisatorisch, bouwkundig en elektronisch.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 267 vragen en antwoorden over Facility Management.