Wat bedoelt men met het begrip Activiteiten Gerelateerde Werkomgeving?

In een Activiteiten of taak Gerelateerde Werkomgeving bestaan er verschillende plekken in het gebouw, met verschillende eigenschappen en verschillende faciliteiten waarvan men naar behoefte gebruik kan maken. Afhankelijk van de taak die men verwacht te gaan verrichten kiest men een werkplek die het best aansluit bij de taak die te doen staat en de. Doorgaans is het beeld van deze verschillende 'werkplekken zeer divers en voor een groot deel afwijkend van het conventionele beeld van werkplekken. Treinstelzitjes, loungeplekken, stamtafels en ontmoetingspleinen geven een dynamische beeld van de ontmoetingsplekken. De vergelijking van een taak of activiteiten gerelateerde werkomgeving ten opzichte van een conventioneel cellenkantoor is weer te geven door het onderscheid tussen een woning en een studentenkamer te benoemen.
De Activiteiten Gerelateerde Werkomgeving heeft net als een woning allerlei gebieden, ik voel me overal thuis, maar laat mijn verblijfsplek afhangen van mijn stemming en mijn activiteiten als ook van het aantal personen dat ik om mij heen wens te hebben. Daar tegenover staat de studentenkamer, de flexibele multifunctionele ruimte waarin van alles kan, maar niets op hoog niveau. Van alles een beetje en als het lastig wordt ben ik slechts middelmatig gefaciliteerd. Zo ook het cellenkantoor. Zeker wanneer er meer dan één gebruiker in een cellenkantoor zitten wordt van alles lastig. Concentreren lukt niet en communiceren met anderen eigenlijk al evenmin. Niet voor niets dat de meeste studenten graag door willen groeien naar een eigen woning, met daarin een gevarieerd assortiment aan faciliteiten.
Voor veel organisaties zou een Activiteiten Gerelateerde Werkomgeving een hele geschikte optie kunnen zijn voor grote delen van hun medewerkers. De Activiteiten Gerelateerde Werkomgeving vertoont in veel opzichten parallellen met het Combi Kantoor, maar is doorgaans gevarieerder en per onderdeel specifieker toegesneden op bepaalde functionaliteiten.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 267 vragen en antwoorden over Facility Management.