Wat zijn aanverwante termen van maincontracting?

Tegen maincontracting liggen een aantal modellen en / of begrippen dicht aan. Deze modellen of begrippen worden vaak voor maincontracting gebruikt, hoewel ze het strikt genomen niet zijn:

Facility Service Broker (FSB): een organisatie besteedt al zijn facilitaire diensten uit aan verschillende leveranciers en laat deze managen door de FSB. Deze FSB adviseert de opdrachtgever, controleert leveranciers, verricht tenders en verricht een deel van de administratieve werkzaamheden. Deze vorm betreft meestal een 'care off'-constructie waarbij het risico nog bij de opdrachtgever ligt.

De Multi Service Supplier (MSS): is een integrale facilitaire aanbieder die met name opereert op operationeel en tactisch niveau aan de hand van specificaties van de opdrachtgever. Het risico blijft bij de opdrachtgever liggen; tevens worden de faciliteiten niet integraal, aan meerdere aanbieders en vaak niet volledig uitbesteedt.

Integraal Vastgoed Management (IVM): dit betekent het aanbieden van een uitgebreid dienstenpakket aan zowel huurders als eigenaren volgens de 'één loket'-gedachte. Deze vorm bestaat meestal uit aandachtsgebieden uit facility management, parkmanagement, utiliteitsmanagement en vastgoedmanagement.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 267 vragen en antwoorden over Facility Management.