Welke kansen biedt een bedrijfsverhuizing?

Kansen:
  • Facilitaire diensten heroverwegen - een geschikt moment om bijvoorbeeld facilitaire diensten als koffie automatenservice, schoonmaak-onderhoud en de inzet van copiers ed te heroverwegen. Het aangaan van nieuwe facilitaire contracten gaat vaak gepaard met het betrekken van de nieuwe locatie. Hoewel dit extra aandacht vraagt is tegelijkertijd de voorbereiding van de verhuizing in volle gang. Een grote mate van belasting op de facilitaire dient in de periode voor de verhuizing is dan ook geen zeldzaamheid.
  • Archiveren en opruimen - bij een bedrijfsverhuizing is het goed mogelijk om van een nood een deugd te maken. Het is een moment dat per uitstek geschikt is om te archiveren en op te ruimen, zelfs in digitale tijden. Als standaard onderdeel bij verhuisplannen staat altijd het extra afvoeren van papier als item genoemd. Ook gebruiken enkele organisaties de verhuizing om medewerkers min of meer te dwingen niet meer dat 1 of 2 meter archief mee te verhuizen.
  • Teamwork - het gezamenlijk verhuizen, dan wel gereed maken van alle zaken voor een verhuizing kan zeker ook de samenhorigheid verbeteren. Goede communicatie hierover vooraf, een gebakje bij de koffie en/of een feestelijke borrel vlak voor het vertrek van de oude werkplek stimuleert de onderlinge verhoudingen binnen het bedrijf.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 267 vragen en antwoorden over Facility Management.