Stapsgewijs verbeteren van de bedrijfsvoering met het MKB-Groeicertificaat. Over welke stappen praten we dan?

Het groeicertificaat is naast een norm tevens een verbetermethode die het verbetertraject heeft opgebouwd uit twee fases:
1e fase: de strategische oriëntatie, de bewustwordingsfase en richting van de organisatie. In deze fase wordt gemeenschappelijk de richting van de onderneming bepaald op onderdelen die werkelijk belangrijk zijn en de organisatie vooruit helpen. Voor het aantonen van o.a. doelstellingen, strategie en daaruit voortvloeiende actiepunten krijgt de onderneming een MKB-Groeicertificaat Fase 1.
2e fase: de inrichting van de organisatie. Inzichtelijkheid van de processen en waarborgen dat de beheersing bij voortduring goed blijft werken staan centraal in deze fase. Nieuwe activiteiten kunnen naast of (gedeeltelijk) in de plaats komen van de bestaande. Voor het aantonen van verantwoordelijkheden en bevoegdheden, gekoppeld aan deze (vernieuwde) processen krijgt de onderneming het MKB-Groeicertificaat Fase 2.
Zoals bij elke norm heeft het certificaat geen langdurige waarde zonder deze fasen met regelmaat te herhalen. Beide certificaten zijn daarom maximaal drie jaar geldig.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 479 vragen en antwoorden over Kwaliteitsmanagement.