Waar moet ik op letten bij de keuze van autoresponding software?

Autoresponding – het automatisch beantwoorden van een informatie- of contactverzoek van bezoekers van een website – kan in alle bekende mailprogramma’s zowel op individuele pc’s als servers worden ingesteld. Voor het commercialiseren van het proces zijn de simpele scripts in e-mailprogramma’s doorgaans onvoldoende en is geen aparte programmatuur vereist.
Vaak bouwen bedrijven zelf dit soort programma’s, maakt het programma deel uit van een CRM-pakket of worden de autorespondingtaken uitbesteed aan een serviceprovider. Kleinere ondernemingen verlaten zich doorgaans op freeware die in ruime mate wordt aangeboden. Een grote en uiteenlopende verzameling is hier te vinden. Download alleen freeware waarvan de producent is te achterhalen. Vaak biedt die een simpele versie gratis aan en een uitgebreidere + updates tegen betaling. Deze laatste optie verkleint de kans op virussen en bugs.
Voorkom bij autoresponding dat onjuiste of fake e-mailadressen worden verzameld. Zitten daar enkele tussen die zelf ook automatisch reageren op ontvangen e-mail, dan ontstaat bounce, het voortdurend automatisch heen en weer sturen van e-mail tussen servers, een veel voorkomend probleem. De meest simpele maar al lang niet meer beste oplossing is het gebruik van een captcha-beveiliging in het contactformulier.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 126 vragen en antwoorden over Direct Marketing.