Wat is Snapchat?

Met Snapchat is het mogelijk foto’s en video’s, oftewel 'snaps', te versturen naar wie je maar wilt. Het onderscheidende van Snapchat is dat een snap slechts tussen de 1 en 10 seconden zichtbaar is, daarna is hij voorgoed verdwenen. Je kunt een snap ook in een 'verhaal' plaatsen. Een verhaal wordt dan gedurende de dag opgebouwd door foto’s en video’s van gekke filters, teksten en emoji’s te voorzien. Een verhaal is 24 uur lang zichtbaar voor volgers, waarna ook deze in het niets opgaat. Het is natuurlijk mogelijk een screenshot maken van een snap die je ontvangt, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. De maker van een snap krijgt dan een melding.
Om iemand te vinden op Snapchat moet je zijn of haar schermnaam kennen. Met alleen een 'echte' naam kom je niet ver. De app is zo ingewikkeld ontworpen dat ouders niet kunnen checken wat hun kinderen op Snapchat doen. Dat zorgt ervoor dat Snapchat privé aanvoelt.
Snapchat is in Nederland vooral populair onder 12- tot 19-jarigen, maar ook steeds meer twintigers en dertigers snappen. Wereldwijd zijn er meer dan 150 miljoen dagelijkse gebruikers, in Nederland is dat er volgens het bedrijf 'enkele miljoenen', al noemt het geen concreet getal.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 96 vragen en antwoorden over Online Marketing Strategie.