Gratis toegangHome Experts Willy Debets

Question Library Auteurs

Willy Debets

Willy Debets

WD Training & AdviesWilly Debets heeft van 1974 tot mei 2011 gewerkt als rechercheur, eerst bij de politie Amsterdam en daarna 6 jaar als forensisch (particulier) onderzoeker bij Deloitte, waarbij hij 2 jaar optrad als Hoofd van het Recherchebureau, en tenslotte 6 jaar bij de Nationale Recherche (nu Landelijk Recherche van de Nationale Politie). Hij heeft veel ervaring op het gebied van fraude, georganiseerde criminaliteit, witwassen, verzekeringsfraude, Nederlandse en buitenlandse rechtspersonen en internationale constructies, aanpak illegale hennepteelt en aanpak woonfraude. Van 1986 tot 2006 was hij naast zijn werk ook docent bij de Politieacademie en Stichting SOSV voor diverse recherchecursussen.
Vanaf 2003 is hij ook docent voor de mondelinge opleiding Particulier Onderzoeker, Rechercheren in open bronnen, Observatietechniek, Interviewtechniek en Aanpak Woonfraude. Ook is hij vaak spreker op binnen- en buitenlandse symposia en auteur van 5 boeken over fraude en georganiseerde criminaliteit. Verder heeft hij ruim 70 publicaties op zijn naam staan.
Sinds 1 mei 2011 heeft Willy Debets een eigen Opleidingsinstituut en Rechercheadviesbureau in Lelystad en is hij (weer) actief als particulier onderzoeker.

Vraag het de expert

 

In het Radio 1 programma 'Twee Dingen' werd Willy Debets geïnterviewd over zijn vak als fraude rechercheur sinds de jaren ’70. Hij vertelt hoe hij het spel moet spelen om die intelligente oplichters te slim af te zijn. En hij legt uit waarom hij zelf financiëel rechercheurs is gaan opleiden.

Luister hier naar het interview

Onderwerpen


Ebooks

Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2019 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.