Bezig met laden...

     X
     drs. Bertine Dragtsma

     drs. Bertine Dragtsma

     MEDEM & MEDEM Publishing/TQL
     Bertine Dragtsma studeerde Organisatiepsychologie en vervolgens Nederlands Recht en heeft ruime ervaring op het terrein van Human Resources Management, management development en organisatieadvies.

     Zij was eerder als recruiter en HR-adviseur werkzaam bij de telecom-divisie van Philips NV in Hilversum/Apeldoorn en als consultant bij ICT-adviesbureau M&I/Partners in Amersfoort.

     Ze heeft zich gespecialiseerd in mediation (zakelijke conflictbemiddeling). Ze startte in 1997 het HR-adviesbureau MEDEM en startte daarnaast in 2012 de online uitgeverij MEDEM Publishing voor zakelijke en wetenschappelijke publicaties (The Question Library is een imprint van MEDEM).


      

     Vraag het de expert
     Presentatie (Slideshare) over Mediation:


      

     Bertine publiceerde voor MEDEM Publishing:
      

     Handboek Personeel


      
     Dit model-Handboek Personeel van de (fictieve) onderneming H&W Nederland, is direct en praktisch hanteerbaar. Een personeelshandboek is onmisbaar, het vult de bestaande branche-CAO aan of geeft de arbeidsregelingen weer als er geen CAO aanwezig is. Met modellen voor o.a. functionerings- en beoordelingsgesprekken, aanpak ziekteverzuim, de werkkostenregeling en veel aandacht voor  juridische zaken.
      

     en samen met Liesbeth Gransch:

     Tulpenmanie & andere bubbles


     :
     Uit elke economische crisis worden lessen getrokken die moeten voorkomen dat het nog eens gebeurt. Dat dit een lastige opgave is, blijkt ook uit het feit dat crises niet uniek zijn, in de voorgaande eeuwen kwamen ze ook met regelmaat voor. Zo spreekt de Tulpenmanie erg tot de verbeelding, vooral ook omdat deze in Nederland een grote 'bloei' kende. De journalist Charles Mackay schreef in 1841 een heel leesbaar en vermakelijk verslag over deze en andere bubbels, zoals de South Sea Company en het Mississippi Project: Memoirs of Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds.

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets