Gratis toegangHome Experts drs. Bertine Dragtsma

Question Library Auteurs

drs. Bertine Dragtsma

drs. Bertine Dragtsma

MEDEM & MEDEM Publishing/TQL
Bertine Dragtsma studeerde Organisatiepsychologie en vervolgens Nederlands Recht en heeft ruime ervaring op het terrein van Human Resources Management, management development en organisatieadvies.

Zij was eerder als recruiter en HR-adviseur werkzaam bij de telecom-divisie van Philips NV in Hilversum/Apeldoorn en als consultant bij ICT-adviesbureau M&I/Partners in Amersfoort.

Ze heeft zich gespecialiseerd in mediation (zakelijke conflictbemiddeling). Ze startte in 1997 het HR-adviesbureau MEDEM en startte daarnaast in 2012 de online uitgeverij MEDEM Publishing voor zakelijke en wetenschappelijke publicaties (The Question Library is een imprint van MEDEM).


 

Vraag het de expert
Presentatie (Slideshare) over Mediation:


 

Bertine publiceerde voor MEDEM Publishing:
 

Handboek Personeel


 
Dit model-Handboek Personeel van de (fictieve) onderneming H&W Nederland, is direct en praktisch hanteerbaar. Een personeelshandboek is onmisbaar, het vult de bestaande branche-CAO aan of geeft de arbeidsregelingen weer als er geen CAO aanwezig is. Met modellen voor o.a. functionerings- en beoordelingsgesprekken, aanpak ziekteverzuim, de werkkostenregeling en veel aandacht voor  juridische zaken.
 

en samen met Liesbeth Gransch:

Tulpenmanie & andere bubbles


:
Uit elke economische crisis worden lessen getrokken die moeten voorkomen dat het nog eens gebeurt. Dat dit een lastige opgave is, blijkt ook uit het feit dat crises niet uniek zijn, in de voorgaande eeuwen kwamen ze ook met regelmaat voor. Zo spreekt de Tulpenmanie erg tot de verbeelding, vooral ook omdat deze in Nederland een grote 'bloei' kende. De journalist Charles Mackay schreef in 1841 een heel leesbaar en vermakelijk verslag over deze en andere bubbels, zoals de South Sea Company en het Mississippi Project: Memoirs of Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds.

Onderwerpen


Ebooks

Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2018 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.