Gratis toegangHome Experts Joost Roosen

Question Library Auteurs

Joost Roosen

Joost Roosen

Van Lanschot Bankiers


Joost Roosen is zijn carrière begonnen als trainee bij de Welten Groep. Na verschillende financiële instellingen van binnen gezien te hebben, besloot hij te blijven bij Van Lanschot in het team van Equity Management Services. Hij maakte daar in 6 jaar tijd een mooi veranderingstraject mee van reactieve afdeling naar zeer pro-actieve sparringspartner en stond aan de wieg van de laatste positieve veranderingen die zijn doorgevoerd. Nadat hij eind 2012 tot interim manager werd benoemd is hij sinds begin 2013 als manager eindverantwoordelijk voor deze afdeling. Met een team van acht medewerkers worden grote ondernemingen volledig ontzorgd met betrekking tot het beheer en de administratie van hun optie- en aandelenplannen. Daarnaast zet Van Lanschot onderhandse markten op voor grote niet-beursgenoteerde ondernemingen en fondsen; elke onderneming haar eigen beursvloer.


 

Vraag het de expert
Joost Roosen schreef samen met collega-auteur Rutger Gevers Deynoot de Q&A Medewerkersparticipaties 
Artikel: Hoe behoud je je medewerkers en hoe vergroot je ondernemerschap? Case Nedap (pdf)Artikel: Interview met Jaska de Bakker (CFO RoyalHaskoningDHV) over financiële medewerkersparticipaties (pdf)

   
 
Onderzoek: Financiële medewerkersparticipatie in private equity

Van Lanschot deed in 2016 samen met de Erasmus Universiteit onderzoek naar financiële medewerkersparticipatie (FMP) als middel om kapitaal aan te trekken en betrokkenheid te vergroten in private equity ondernemingen.Onderzoeksrapport (pdf)

Lees mee over renumeratie

Onderwerpen


Bijlage(n) bij dit artikel:
pursang
pursang

Ebooks

Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2019 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.