Bezig met laden...

     X
     drs. Jacco van den Berg

     drs. Jacco van den Berg

     Van den Berg Training & Advies.

     Om medewerkers en organisaties beter te laten functioneren richtte Jacco van den Berg in 2000 Van den Berg Training & Advies op. Hij stelt dat het succes van organisaties bepaald wordt door de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en zet hiervoor de volgende interventies in:
     • training
     • advies
     • boeken en artikelen
     • video's (blended learning)
     Om tot een zo hoog mogelijk rendement van trainingen te komen, combineert Van den Berg Training & Advies diverse leermethoden. Zij noemt dat De kracht van combineren.

     Werkterrein

     Al bijna twintig jaar doen organisaties uit de profit- en non-profitsector een beroep op de kennis en ervaring van de trainers/adviseurs van Van den Berg Training & Advies. Onze opdrachtgevers komen uit het hele land en wij ondersteunen leidinggevenden en HR-professionals op het gebied van:
      

     Vraag het de expert
     Publicaties

     Van den Berg vindt het leuk om zijn ervaringen te verwoorden in artikelen en boeken. Inmiddels schreef hij dertig boeken waaronder 'Overspoeld door schaarste', 'Het GROTE gesprekkenboek', 'Het Coachingsalfabet’, POP in Nederland', 'Professioneel Coachen', 'Samen in de modder', 'Huis op orde', 'Ontwikkelingswerk' en het 'Handboek Werving en Selectie'. Wekelijks levert hij een bijdrage aan de rubriek 'Verdien ik wel genoeg?' van de Volkskrant.
     Van den Berg Training & Advies is partner van , een bureau dat adviseert en traint op het gebied van moedig leiderschap. Lees over hun ideeën de whitepaper 'Moedig leiderschap in 14 vragen' (pdf).


       

     Op de site van Van den Berg Training & Advies treft u een overzicht van trainingen, artikelen, blogs, publicaties, filmpjes en meer
     Jacco publiceerde al vele boeken waarvan als ebook, via MEDEM Publishing:


     HR Toolbox - Jacco van den Berg (red.) (2013)

     De HR Toolbox legt het accent op praktisch personeelsmanagement. HR kan immers alleen toegevoegde waarde tonen als zij haar primaire zaakjes goed heeft geregeld. Denk aan de ondersteuning van het lijnmanagement bij arbowetgeving, arbeidsovereenkomsten, ontslagrecht, en het voeren van (lastige) verzuim-, POP-, beoordelings-, selectiegesprekken. Vervolgens kan HR een bredere beleidsrol vervullen.

     Professioneel Coachen - Jacco van den Berg, Andor de Rooy en Loek Wijchers (2013)
     Iedereen een eigen coach? Aan leidinggevenden worden veel eisen gesteld. Zo moeten zij hun medewerkers met zachte hand begeleiden om betere, verantwoordelijke en  zelfstandige teamplayers te worden. Geen gemakkelijk verhaal. Soms gaat het om een (te) ervaren medewerker die maar niet aan de nieuwe manier van werken wil wennen. Ook kan het gaan om een professional die zich tot een betere manager moet ontwikkelen. Aanleiding kan ook een veranderproces zijn dat vanuit de directiekamer vlot moet worden getrokken. Steeds vaker spelen deze aanleidingen voor coaching gelijktijdig in een onderneming. Het laat zien dat iedereen op z'n tijd een coach nodig kan hebben, maar ook dat iedereen in bepaalde situaties anderen kan coachen. Dit praktische boek van zeer ervaren coaches helpt daarbij.
     Beide boeken zijn verkrijgbaar als ebook voor de tablet in TQL's Q-shop
     Van den Berg Training & Advies ontwikkelt samen met de HEMA academie, het eerste CEDEO-erkende online opleidingsinstituut, e-learningcursussen. Bekijk de trailer voor: Beoordelings-, functionerings- en POP-gesprekken.
      

     In de NRC werd hij in februari '16 geïnterviewd over ziekteverzum: 'Zieke werknemer? Dit moet je nooit zeggen'


     Jacco is één van de auteurs van het Coachingsalfabet. Hij schreef het hoofdstuk: Gun de gecoachte faalplezier (hieronder te downloaden als pdf)
     Bijlage(n) bij dit artikel:
     Hfdst.Coachingsalfabet

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets