Gratis toegangGrootste loonstijging in 6 jaar

Koopkracht behoorlijk toegenomen

loon, stijging, koopkracht, inflatie
 
De cao-lonen in Nederland zijn vorig jaar in doorsnee met 1,8% gestegen, de grootste loonstijging in de afgelopen zes jaar. De loonstijging was in 2016 ook aanzienlijk sterker dan de inflatie, dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend op basis van definitieve cijfers.

Bij de overheid en het onderwijs gingen de lonen het hardst omhoog, met respectievelijk ruim 3% en bijna 4%. Andere bedrijfstakken waar de lonen flink stegen waren de bouw en de verhuur en handel van onroerend goed. In de meeste andere bedrijfssectoren bleven de toenames vrij beperkt.

De graadmeter voor de stijging van de consumentenprijzen bleef vorig jaar met 0,3% steken op het laagste niveau sinds 1987. Daardoor nam de koopkracht flink toe.


Redactie TQL 

Illus. (cc): rign
 

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2018 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.