Gratis toegangEU steekt miljarden in AI en blockchain

30 miljard voor technologische innovatie

blockchain, technologie, EU, innovatie, subsidie, Horizon 2020, onderzoek
 

De komende drie jaar steekt de Europese Commissie 30 miljard euro in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. De commissie wil vooral initiatieven subsidiëren die tot technologische doorbraken en nieuwe markten leiden.

'Wetenschap is de sleutel tot veelbelovende innovaties', aldus EU-commissaris Carlos Moedas (Onderzoek). 'Denk aan kunstmatige intelligentie, genetica en blockchain-technologie. Europa loopt voorop in wetenschap en technologie. Wij bieden de Europese vernieuwers graag een springplank om ’s werelds toonaangevende bedrijven te worden.'

De subsidies zijn beschikbaar via het programma Horizon 2020 en vooral bedoeld voor ondernemers die zich richten op 'belangrijke, urgente thema’s' als klimaat, schone energie, de digitale economie, veiligheid en migratie.


Redactie TQL 

Illus. (cc): font

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2018 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.