Gratis toegangWat kost een crowdfunding-campagne?

Varieert van 1500 tot bijna 13 mille

crowdfunding, kosten, platform, campagne, financiering
 
Voor het runnen van een crowdfunding-campagne van 150.000 euro bent u als ondernemer gemiddeld 8.000 euro kwijt, blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt. Per platform kunnen de kosten behoorlijk verschillen.

Crowdfundmarkt legde de 33 bij de AFM geregistreerde crowdfundplatforms langs de kostenmeetlat. De vergelijker gaat daarbij uit van een gemiddelde campagneduur van 5 jaar. De kosten zijn exclusief btw.

De bedragen die ondernemers kwijt zijn lopen sterk uiteen, blijkt uit onderstaand overzicht. Kanttekening is hierbij dat natuurlijk niet alleen de kosten bepalend zouden moeten zijn bij de keuze voor een crowdfundingplatform. Zo is het ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat elk platform zijn eigen specialisatie heeft, bijvoorbeeld per branche. En dat niet elk platform kleinere bedragen accepteert. Ook belangrijk om te evalueren: hoeveel projecten werden bijvoorbeeld al (succesvol) gefund? En: hoeveel kapitaal heeft dit platform in totaal opgehaald voor ondernemers?

kosten, crowdfunding


Redactie TQL 

Illus. (cc): paj

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2019 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.