Gratis toegangNL in top 3 beste zakenlanden

Meest concurrerende land in EU

zaken, EU, concurrentie, logistiek, infrastructuur, stabiel, handel

Nederland is een van de beste landen om zaken te doen. Ons land staat op plek 3 van de jaarlijkse Forbes lijst. De logistieke kracht van Nederland speelt een belangrijke rol. De jaarlijkse ranglijst van Forbes plaatst Nederland boven andere Europese landen, waaronder Ierland, Duitsland en Frankrijk. Nederland bezet net als in 2017 de 3e plaats.

Infrastructuur
Nederland, de op vijf na grootste economie van de Europese Unie, scoort met name goed op haar rol als logistieke hub. Ook het aanhoudend hoge handelsoverschot, stabiele arbeidsverhoudingen en lage werkloosheid spelen een belangrijke rol in de uitslag.

Nederland doet het goed in lijstjes. In september 2017 werd ons land nog geroemd om zijn infrastructuur en innovatiekracht. Voor de 2e keer op rij is Nederland de meest concurrerende economie van de Europese Unie.

Criteria 
Nederland moet alleen Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk boven zich dulden. Forbes bepaalt de beste landen voor 153 landen op 15 verschillende factoren. Dat zijn: eigendomsrechten, innovatie, belastingen, technologie, corruptie, infrastructuur, marktomvang, politiek risico, kwaliteit van leven, personeelsbestand, vrijheid (persoonlijk, handel en geld), administratieve rompslomp en beleggersbescherming. Elke categorie telt even zwaar. Naast de algemene lijst, scoort Nederland hoog in de lijst van beste landen voor persoonlijke vrijheid, technologie, innovatie en eigendomsrechten.


Redactie TQL 

Illus. (cc): digglo

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2019 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.