Gratis toegangNederlanders hebben beste work-life balance

Weinig lange uren en veel ontspanning

balans, work-life, nederlanders, ontspanning, tijd, tevreden, wef
 
Nederland scoort een 9,3 op de work-life balance, gevolgd door Denemarken met een 9. We maken amper extreem lange uren en hebben veel tijd voor ontspanning. Dat blijkt uit de OECD Better Life Index, waarin OESO-landen gerangschikt worden op hoe succesvol huishoudens werk, familie, en privé weten te combineren en vooral balanceren.

Volgens het onderzoek maakt slechts 0,5% van de Nederlandse werknemers geregeld lange uren. Het gemiddelde van de andere OESO-landen ligt op 13%, dus Nederland doet het opvallend veel beter. Nederlanders spenderen juist veel tijd aan slapen, eten, en andere ontspanning: ongeveer 16 uur per dag.

Daarnaast zijn Nederlandse vrouwen ook actiever op de arbeidsmarkt: de arbeidsparticipatie is ongeveer 70%, tegenover gemiddeld 57% bij de andere landen.

Andere factoren die van invloed zijn op de goede werk-privé balans zijn zeer lage jeugdwerkloosheidscijfers, weinig laaggeletterden, gelukkige kinderen en lage armoede onder kinderen. Zo blijkt dat maar liefst 93% van de kinderen tussen de 11 en 15 jaar tevreden is over zijn of haar leven.

Daarnaast zijn Nederlanders over het algemeen tevreden met hun leven: we geven gemiddeld een score van 7,4. Het OESO-gemiddelde is een 6,5.

Bekijk de video die het World Economic Forum als samenvatting maakte.Lees meer


Redactie TQL 

Illus. (cc): kb


 

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2018 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.