Gratis toegang'Zijn er vuistregels voor de wekelijkse rusttijdnorm"?

Update van de Q&A 'Arbeidstijden'

arbeidstijden, werk, rust, tijd, arbeidstijdenwet
 
We zouden het in tijden van toenemende flexibilisering bijna vergeten: voor belangrijke groepen werknemers gelden strikt regels rondom het aantal uren en momenten waarop zij werken. De wet Arbeidstijden heeft deze gedetailleerd vastgelegd. Toch rijzen er soms vragen over de praktische uitvoering. En ze zijn soms aanleiding voor arbeidsconflicten, zoals onlangs in het streekvervoer, waar de discussie zich toespitste op de frequentie van het aantal korte (plas)pauzes.

Wat zijn de regels rondom nachtdiensten, oproep-, aanwezigheids- en waakdiensten? Met welke regels moet rekening worden gehouden bij samenloop? Welke werk- en rusttijden gelden voor speciale groepen, zoals zwangeren, jongeren of vervoerders? Hoe zit het nog maar weer met werkuren op feestdagen en vrije dagen? En wie mag wanneer welk vakantiewerk doen?

Op al deze vragen, zo'n 250 in totaal, geeft vakexpert Leo Bonefaas antoord in de nu geactualiseerde Q&A 'Arbeidstijden'.


Redactie TQL

Illus.(cc): bspragg 

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2018 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.