Gratis toegangLaadpalen vanaf 2020 verplicht

Bij meer dan 10 parkeerplekken

auto, elektrisch, laadpaal, laadpalen, verplicht
 
Laadpalen worden vanaf 2020 verplicht bij nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan 10 parkeerplekken. Dit is besloten door het Europees Parlement met het doel om elektrisch rijden meer te stimuleren. Bedrijven, kantoren en winkeliers zullen vanaf 2020 verplicht zijn om 1 laadpaal te installeren per 10 parkeerplaatsen. Daarnaast moet de bekabeling voor bijkomende laadpunten al aanwezig zijn voor iedere 5 extra parkeerplekken.

Tot nu toe werd vooral door grote bedrijven en overheden laadvoorzieningen aangelegd. Detailhandel Nederland roept de politiek op om bij het uitvoeren van de Europese regels op nationaal niveau de oplossing zo veel mogelijk aan de markt over te laten. Thomas da Silva Rosa, secretaris Europa bij Detailhandel Nederland: 'De aanschaf, installatie en het onderhoud van meerdere laadpalen kost al snel tienduizenden euro’s, terwijl klanten vaak niet lang genoeg in de winkel blijven om een elektrische auto voldoende bij te laden'. Detailhandel Nederland ziet dan ook weinig in het opleggen van een verplichting van het plaatsen van laadpalen, maar pleit voor maatwerk.

Ook zou Detailhandel Nederland graag zien dat er een uitzondering wordt gemaakt voor winkelvastgoed dat gerenoveerd of nieuw gebouwd wordt en waarvoor de bouwvergunningen al zijn aangevraagd, evenals een uitzondering voor gebouwen in gebruik en bezit van midden- en kleinbedrijf.


Redactie TQL

Illus.(cc): dbm 

Ebooks


Gratis toegangHeeft u al een account? Log dan hier in.

Q&A overzicht

Nieuwsbrief ArtikelenOp de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
Op zoek naar een passende opleiding?
Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  
©2018 - The Question Library
De auteursrechten van alle onderwerpen in de databank berusten bij The Question Library/MEDEM Publishing. Het is niet toegestaan om de informatie op enigerlei wijze te vermenigvuldigen of aan derden ter beschikking te stellen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.