Bezig met laden...

     X

     Werknemers willen overstappen naar elektrisch

     Maar het mag niet meer kosten

     auto, kosten, elektrisch, hybride, plug-in, OV, opladen, fietsplan

     De 'schone' elektrische rijders van nu zijn vooral leaserijders en ondernemers. Daarnaast zijn vier op de vijf Nederlanders bereid om over te stappen op meer duurzame vormen van vervoer. De elektrische auto is onder hen het populairst. Maar: de bereidheid om over te stappen is er zeker, het mag niet meer kosten.

     De werkgever stimuleert het vaker laten staan van de auto, merken de Nederlandse werknemers. Dat kan door een fietsplan, de mogelijkheid om thuis te werken of een (betere) vergoeding voor het reizen met het openbaar vervoer. Nederlanders die voor woon-werkverkeer alleen het OV gebruiken, zijn bovengemiddeld vaak hoogopgeleid, woonachtig in steden, autoloos en single.

     Bij ideeën om duurzaam reizen te stimuleren, staat het goedkoper maken van het OV op 1. 60%vindt dat het OV goedkoper moet worden. Ook béter openbaar vervoer, thuiswerken en flexibel werken worden als oplossingen aangedragen.

     Niet extra betalen
     Maar de overstap op milieuvriendelijk vervoer mag niet te veel kosten. Bijna de helft, 46%, van de ‘niet-duurzame’ reizigers geeft aan geen cent extra te willen betalen om volledig duurzaam te rijden.

     De 40% van de Nederlanders die de privéauto zakelijk gebruikt, declareert deze kilometers niet altijd bij de werkgever. Ook parkeerbonnetjes en OV-kosten worden regelmatig niet als kosten opgevoerd.

     Eén op de vijf automobilisten meldt in het onderzoek al in het bezit te zijn van een hybride of elektrische auto. Die groep bestaat in verhouding vaker uit stedelingen en zakelijke rijders. Daarnaast zijn deze mensen gemiddeld genomen hoogopgeleid en wonen ze in Noord- of Zuid-Holland.

     Nederlanders die niet duurzaam willen rijden, zijn vaker afkomstig uit het zuiden (met name Limburg), wonen minder vaak in de vier grote steden en zijn gemiddeld genomen lager opgeleid.
      

     Redactie TQL

     Illus.(cc): kevk

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets