Bezig met laden...

     X

     Het geheim van succes

     De rol van mislukking (infographic)

     Iedereen die werkt en onderneemt maakt fouten en kent mislukkingen. Een waarheid als een koe. Op de een of andere manier denken we dat die fouten en mislukkingen voorkomen kunnen worden, zodat er een vloeiende weg naar succes ontstaat. Daar zijn bibliotheken over volgeschreven en conferentiezalen voor vol gestroomd. Maar helaas, ook voor de mensen tegen wie wij opkijken, omdat zij uiteindelijk (zeer) succesvol zijn geworden, is mislukking een deel van hun ontwikkeling.

     Neem bijvoorbeeld Bill Gates, Richard Branson en Walt Disney. Voordat hij met Harvard stopte en Microsoft startte, richtte Gates samen met anderen Traf-O-Data op, een dienst voor het volgen van het verkeer. Dat mislukte.

     De jonge Branson worstelde met dyslexie, stopte op 16-jarige leeftijd met school, en zette vervolgens Virgin op, in het eerste begin als een verzendhuis voor LP's. Dat ging bepaald niet van een leien dakje. Naast Virgin probeerde hij het daarom ook met een bedrijf dat ​​frisdranken produceerde, een bedrijf dat bruidsjurken verkocht en een bureau voor digitaal downloads, maar dat bleek allemaal geen succes.

     Ook Walt Disney had ook de nodige ervaringen met mislukking: de middelbare school verliet hij voortijdig, hij werd op 22-jarige leeftijd ontslagen bij een tijdschriftenuitgeverij omdat zijn baas meende dat hij 'geen verbeeldingskracht had'. Daarna zette hij Laugh-O-Gram Studio op, die na twee jaar failliet ging.

     Achteraf menen zij allen dat de mislukkingen een noodzakelijke rol speelden in het bereiken van hun succes ...

      

     Lees meer: 10 strategieën voor ondernemers om met mislukking om te gaan


     Redactie TQL (bron Quick Base)

     Illus.(cc): pkell
      

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets