Bezig met laden...

     X

     Vraag een Brexit-voucher aan

     Subsidie voor onderzoek effecten en maatregelen

     brexit, voucher, export, handel, deskundige, EU, verenigd koninkrijk
      
     Bedrijven die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk en te maken krijgen met de gevolgen van Brexit kunnen een zogenoemde Brexit-voucher aanvragen. Dit is een subsidie  voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit. Zo kunnen zij onderzoeken welke alternatieve markten er zijn voor hun producten, of hoe ze hun logistieke processenmoeten aanpassen. 

     Algemene voorwaarden
     De gevolgen van het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU kunnen in kaart worden gebracht met de Brexit Impact Scan. Vervolgens kunnen Nederlandse mkb-ondernemingen die bestaande economische belangen hebben in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) een voucher aanvragen. 

     Een Brexit-voucher kan worden aangevraagd voor advies over alternatieve markten voor de export en/of invoer van goederen en diensten en/of het identificeren van gevolgen voor de onderneming op het terrein van logistiek of het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten.

     Er gelden wel een aantal voorwaarden:

     a. De diensten waarop de voucher betrekking heeft:
     • voorzien niet in een permanente of periodieke behoefte van de aanvrager;
     • ​behoren niet tot de gebruikelijke dienstverlening ten behoeve van de aanvrager, zoals routinematig belastingadvies, gangbare juridische advisering of reclame.
     b. De eigen tijd die de ondernemer besteedt tijdens het adviestraject wordt niet vergoed vanuit de voucher. Reis- en verblijfskosten komen ook niet voor vergoeding in aanmerking.
      
     Waarde
     Met de voucher ontvangt de onderneming een vergoeding van 50% van de werkelijk gemaakte kosten, tot een maximum van € 2.500 exclusief btw. De minister verstrekt niet meer dan 1 voucher per mkb-onderneming, groep of fiscale eenheid waarvan de mkb-onderneming deel uitmaakt.

     Het budget voor 2018 is vastgesteld op € 3.950.000. Dit budget geldt voor de Brexit-vouchers en de coachings-, missie- en kennisvouchers van de regeling Starters International Business.

     Voorwaarden externe deskundige
     De externe deskundige moet voldoen aan de volgende eisen:
     • beschikt over ten minste hbo denk- en werkniveau;
     • heeft drie of meer jaren ervaring met het adviseren en begeleiden van mkb-ondernemingen op het terrein van internationaal ondernemen;
     • is werkzaam binnen een adviesorganisatie met minimaal vijf werknemers. Deze organisatie heeft als een van de kerntaken het adviseren van exporterende of importerende mkb-ondernemingen én beschikt over brede internationale expertise die land- en regio-overstijgend is.
     Aanvragen
     De Brexit-voucher kan worden aangevraagd via mijn.rvo.nl (kies 'Aanvragen' onder het blokje Direct Regelen; inloggen is niet nodig). Om een aanvraag in te dienen is een eherkenningsmiddel niveau 1 nodig.

     Bij de aanvraag moet een cv van de adviseur/externe deskundige worden bijgevoegd. Ook moet een gespecificeerde offerte worden aangeleverd, waarin staat voor welke activiteiten de voucher wordt ingezet. Deze offerte mag niet ouder zijn dan één maand op het moment van indienen van de aanvraag.

     RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Als datum van ontvangst geldt de datum waarop de aanvraag volledig is ingediend. Indien honorering van alle aanvragen die op één dag zijn ontvangen ertoe zou leiden dat het plafond zou worden overschreden, stelt de minister de volgorde van verstrekking vast door middel van loting.

     Geldigheid
     Een voucher is 6 maanden geldig. De activiteiten waarvoor de voucher is verstrekt moet binnen deze periode plaatsvinden. Deze geldigheidsduur kan op verzoek eenmalig worden verlengd met maximaal 6 maanden. Een voucher is niet overdraagbaar.

     Na aflevering van het advies moet de voucher als bewijs van de geleverde dienst digitaal overgedragen worden aan de adviseur. De adviseur verzilvert de kennisvoucher bij RVO.nl. De onderneming betaalt zelf eventueel het bedrag resterende boven de € 2.500 en de btw.


     Redactie TQL

     Illus.(cc): dull

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets