Bezig met laden...

     X

     Privacybeleid ontbreekt nog bij veel bedrijven

     Eis vanuit AVG-wetgeving

     privacywet, Europa, AVG, Wbp, bescherming, persoonsgegevens, PIA, data

     In de nieuwe privacywetgeving worden alle bedrijven verplicht gesteld om een privacybeleid voor hun werknemers op te stellen als ze in contact komen met vertrouwelijke informatie. Bijna een kwart (23%) van de Nederlandse werknemers heeft echter nog geen AVG-beleid ontvangen.Dit blijkt uit onderzoek van kantoorspecialist Fellowes onder ruim 7000 respondenten uit zeven Europese landen, waaronder Nederland.

     In sommige branches gaat het opstellen van een document over de omgang met privacygevoelige informatie al wel goed. In de communicatie heeft 5% van de werknemers nog geen beleid ontvangen en in de financiële dienstsverlening is dit 11%.

     Branches
     Branches die op dit moment nog grote stappen moeten zetten op gebied van privacy voorlichting en waarbij werknemers dus nog geen AVG-beleid hebben ontvangen zijn: de auto-industrie (64%), horeca en reizen (53%) en handel (37%).

     Hoewel de organisatie bij een kwart van de werknemers niet voldoet aan de AVG door het ontbreken van een privacybeleid, vindt 81% van de respondenten het wel belangrijk dat andere bedrijven aan de AVG voldoen. 17 Procent van de werknemers geeft aan dat ze geen idee hebben wie er verantwoordelijk is. Volgens Nederlandse werknemers moeten bedrijven hier dus nog hard aan werken. Dit is met name aan de directies, die volgens 20% verantwoordelijk is voor het voldoen aan de privacywetgeving.


     Redactie TQL

     Illus.(cc): zig

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets