Bezig met laden...

     X

     Cyberaanvallen en bedrijfsschade

     Grootste bedrijfsrisico's

     risico, schade, cyberrisk, hack, aanval, brand, IT, AVG
      
     In de nasleep van een aantal grote datalekken en privacy schandalen, forse IT-storingen en de invoering van AVG-GDPR zijn cyberrisico’s een topprioriteit voor bedrijven in 2019. Volgens de Allianz Risk Barometer 2019 worden cyberincidenten (37 procent van de respondenten) samen met bedrijfsschade (BI) (37 procent) wereldwijd als de belangrijkste bedrijfsrisico’s gezien. 

     Risicoperceptie
     Klimaatverandering (op de 8ste plaats met 13%) en een gebrek aan goed opgeleide werkkrachten (10de met 9%) zijn internationaal de grootste stijgers dit jaar. Tegelijkertijd hebben bedrijven steeds meer zorgen over aanpassingen in voorschriften en wetgeving (4de plaats met 2%) als gevolg van Brexit, handelsoorlog(en) en importtarieven.

     Het jaarlijks onderzoek naar internationale bedrijfsrisico's van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) weerspiegelt de risicoperceptie van een record aantal van 2415 experts uit 86 landen waaronder CEO's, risk- en Insurance managers, makelaars en andere verzekeringsdeskundigen.
      
     Belangrijkste bedrijfsrisico’s in Nederland
     'Voor 56 procent van de respondenten blijft bedrijfsschade ofwel Business Interruption (BI) het voornaamste gevaar wat het bedrijfsleven in Nederland bezighoudt," zegt Arthur van Essen, Country Manager van AGCS Nederland.

     Bedrijfsschade (op toppositie met 56%), Cyber Incidenten (op de tweede plaats met 32%) en Aanpassingen in voorschriften en wetgeving (op de derde positie met 28%) worden dit jaar gezien als de top 3 risico’s in Nederland.

     De risico-experts binnen de Nederlands bedrijven zijn voor het eerst echt bezorgd om Brand en Explosie, het risico dat dit jaar nieuw de top tien binnenkomt.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): fano
      

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets