Bezig met laden...

     X

     Waar bloeit talent het meest?

     Zwitserland koploper, Nederland op 5de positie

     talent, onderwijs, top, investering, ontwikkeling
      
     Dit jaar bevestigt Zwitserland opnieuw zijn rol als een belangrijk wereldwijd talenthub. Het staat op de 4e plaats qua investering en ontwikkeling, en 1e in zowel wat betreft  'aantrekkingskracht op talent' als 'efficiency'. Daarnaast behoren verschillende Europese landen tot de 25 meest competitieve voor wat betreft talent. In die top bezet België de 11e positie, Cyprus de 15e, Portugal de 17e, Ierland de 21e, het Verenigd Koninkrijk de 23e) en Frankrijk is hekkesluiter met plaats 25. Nederland doet het niet slecht met een 5de plek.

     Prestaties onderwijs
     De World Talent Ranking van de Zwitserse IMD Business School is gebaseerd op de prestaties van landen in drie hoofdcategorieën - investeringen en ontwikkeling, aantrekkingskracht en efficiëntie van het onderwijs. De drie categorieën beoordelen hoe landen presteren op een groot aantal gebieden. Deze omvatten onder meer onderwijs, leerlingplaatsen, werkplektraining, taalvaardigheden, kosten van levensonderhoud, kwaliteit van leven, beloning en belastingtarieven.     Denemarken staat staionair op de 2e plaats. En wordt gevolgd door Noorwegen, dat vier plaatsen steeg ten opzichte van vorig jaar, dankzij een verbetering van indicatoren zoals overheidsuitgaven voor onderwijs en de gereedheid van zijn talentenpool.

     Stond buurland Belgie vorig jaar nog derde, dan moeten het nu genoegen nemen met een elfde plek. Geen enkel land in de top 30 laat een grotere daling zien. Pijnpunten zijn de aantrekkelijkheid van het land (16) en de voorbereiding van jongeren om toe te treden tot de arbeidsmarkt (14).

     Nederland 
     de Nederlandse positie wordt verdiend door een bovengemiddelde score op 'quality of life', internationale ervaring, talenkennis/taalvaardigheid en de kwaliteit van het onderwijs. Verbetering zijn echter denkbaar in de leerling-leraar ratio, die leidt tot volle klassen in zowel basisonderwijs als het voortgezet onderwijs en het effectief netto besteedbaar inkomen.     Uit cijfers van Eurostat blijkt dat meer dan 20% van de actieve Nederlandse bevolking ook na het beëindigen van zijn studie zich verder blijft vormen. 

     De laatste jaarlijkse enquête levert input van meer dan 6000 leidinggevenden in 63 verschillende economieën.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): demion
      

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets