Bezig met laden...

     X

     Liever geen flexplek

     Te weinig persoonlijk

     werkplek, flex, flexwerk, kantoor

     Maar liefst 55 procent van de Nederlandse werknemers werkt liever niet bij een bedrijf met flexplekken. Onder jonge mannen (tot 30 jaar) bedraagt dit zelfs 59 procent.
     Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van consultant HK&P onder 1.080 werkende Nederlanders.

     'Organisaties lijken de flexplek inmiddels massaal omarmd te hebben vanuit het oogpunt van efficiency, maar veel medewerkers ervaren flexplekken als onpersoonlijk', zegt Remco Koteris, CEO van HK&P. 'Het gebrek aan privacy en het soms letterlijk ontbreken van een geschikte werkplek breekt veel professionals op.'

     Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts een op de zeven werknemers liever een (grotere) leaseauto heeft dan meer vrije dagen. 'Het feit dat zoveel werknemers extra vrije dagen belangrijker vinden dan grotere leaseauto’s, geeft nog maar eens aan dat softe factoren steeds belangrijker worden voor medewerkers', aldus Koteris. Ook maar 14% van de ondervraagden vindt een hoog inkomen belangrijker dan een gezellige sfeer.

     Vaste werkplek voor iedere medewerker?
     Het nieuwe kantoorpand van de Goede Doelen Loterijen is beloond met een BREEAM-NL Outstanding certificaat. Tegen de heersende trend in heeft iedere medewerker hier een eigen werkplek. Er zijn wel flexplekken voor mensen in multidisciplinaire teams die aan projecten werken, maar daarnaast is er voor alle 600 medewerkers een eigen vaste werkplek.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): bako
      

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets