Bezig met laden...

     X

     Huurprijs kantoren stijgt naar € 125 per m2

     Op kantoorparken nog geen schaarste

     vastgoed, gebouw, ICT, smart, kantoor, energie, strategie

     Na een lange periode van relatief lage huurprijzen, heeft de kantorenmarkt de weg naar boven gevonden. In 2018 was de gemiddelde huurprijs € 125 voor een vierkante meter kantoorruimte. Dit is fors meer dan de huurprijs van € 117 per m2 per jaar in 2017. Dat blijkt uit het rapport ‘Sprekende Cijfers’ van makelaarsorganisatie Dynamis.

     Centrumlocaties
     Kantoren op centraal gelegen locaties vertonen gemiddeld het hoogste prijsniveau in Nederland. Als gevolg van schaarste moet voor kantoorpanden op centrumlocaties fors hogere huurprijzen betaald worden. In 2018 werd in de Nederlandse centra een huurprijs van ruim € 145 per m2 gerealiseerd, in het voorgaande jaar betaalde een gebruiker in het centrum nog minder dan € 140 per m2

     Kantorenparken
     In 2018 werd gemiddeld € 123 per m2 betaald op kantorenparken. Die meterprijs ligt fors onder het prijsniveau van circa € 140 op centrale locaties.De druk op centrale kantorenlocaties in de grote steden is uitzonderlijk hoog. Om de druk te verlichten bieden locaties buiten het centrum nog ruime mogelijkheden. Op de kantorenterreinen zijn nog een ruim aantal vierkante meters beschikbaar voor gebruikers.

     Hoewel monofunctionele parken over het algemeen laag gewaardeerd worden, bieden deze locaties wel de benodigde ruimte om de grote vraag naar kantoorruimte op te kunnen vangen. Om als aantrekkelijk alternatief te worden gezien voor centrumlocaties moeten kantorenparken wel gerevitaliseerd worden. bijvoorbeeld door het toevoegen van horeca en kleinschalige retail en het verbeteren van de bereikbaarheid per openbaar vervoer.
      
      
     Redactie TQL 

     Illus.(cc): fmpls

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets