Bezig met laden...

     X

     Grote stijging HR-vacatures

     Perspectief voor jonge en oudere professionals

     HR, HRM, recruiter, vacature, salaris, personeel, werving
      
     Het aantal unieke (online) vacatures voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied is het afgelopen jaar met 35 procent gestegen. Vooral de functie van recruiter blijkt op dit moment lastig in te vullen. Zo heeft iedere recruiter die actief op zoek is naar een baan, de keuze uit maar liefst acht verschillende vacatures. Dit blijkt uit een onderzoek van Intelligence Group in opdracht van HR-specialist Compagnon.

     Ook HR-professionals hebben de banen voor het uitkiezen, al ligt de vacaturedruk hier aanzienlijk lager dan onder recruiters. Voor iedere baanzoekende HR-specialist geldt dat hij of zij de keuze heeft uit twee vacatures. In de de huidige krappe arbeidsmarkt geldt dat juist voor het HR-vakgebied geldt dat het aloude 'post and pray-beleid' voor openstaande vacatures allang niet meer toereikend is. 

     Wisselen van baan
     Het overschot aan HR-vacatures lijkt ook van (positieve) invloed te zijn op de arbeidsmarktactiviteit in de beroepsgroep. Maar liefst 63% van de HR-professionals en 72% van de recruiters staat open voor een nieuwe uitdaging. Onder de totale Nederlandse beroepsbevolking bedraagt dit 56%. Vooral voor jonge professionals zijn de perspectieven uitstekend, maar ook voor doorgewinterde professionals is het een goed moment om van baan te wisselen. 

     Arbeidsvoorwaarden
     Niet het salaris, maar flexibele werktijden is de belangrijkste arbeidsvoorwaarde voor professionals in het HR-vakgebied. Ook de mogelijkheid om thuis te werken staat bij beiden in de top drie van belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Waar 53% van werkend Nederland het salaris belangrijk vindt, ligt dit percentage onder zowel HR-professionals (44%) als recruiters (51%) aanzienlijk lager. Volgens de onderzoekers is salaris is een hygiënefactor geworden, die goed en passend moet zijn. Vooral voor recruiters geldt dat zij vlak na de crisis blij waren überhaupt nog een baan te hebben. Toch is ook voor hen het is de laatste jaren het salaris steeds belangrijker geworden. In 2016 noemde slechts 35% van de recruiters het salaris als de belangrijkste voorwaarde voor een baan, tegenover 51% nu.

     Vaak benaderd
     Uit het onderzoek blijkt verder dat professionals uit het HR-vakgebied vaker worden benaderd voor een nieuwe baan dan werknemers uit andere sectoren. Zo zijn zes op de tien recruiters en 44% van de HR-specialisten het afgelopen kwartaal ten minste één keer benaderd voor een nieuwe uitdaging. Dit is, wat betreft recruitment, een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde onder alle werkende Nederlanders (27%). 


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): gotea

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets