Bezig met laden...

     X

     Uurtarief meeste zzp’ers tussen 20 en 65 euro

     Zo'n 14 procent rekent meer dan 125 euro

     uurtarief, zzp'er, kosten, offerte, opdrachtgever
     Meer dan de helft van alle zzp’ers in Nederland hanteert een uurtarief van tussen de 20 en de 65 euro. Daar moeten dan nog wel kosten vanaf die ze maken voor de opdracht, blijkt uit een enquête van SEO Economisch Onderzoek, gepubliceerd in economenblad ESB.

     Zo’n 53% van de zelfstandigen zonder personeel geeft aan tussen de 20 en de 65 euro per uur te factureren aan de opdrachtgever. Ongeveer 8% vraagt minder dan 20 euro per uur en 39% zit juist boven de middengroep. En een op de zeven, zo'n 14% rekent meer dan 125 euro per uur.

     Bij de kosten die zzp’ers maken voor de opdracht horen ook geleverde producten of gebruikte grondstoffen en materialen. Een relatief groot deel (16%) komt na aftrek van al die kosten op een uurloon van minder dan 15 euro. Ter vergelijking: van alle werknemers in Nederland verdient minder dan 10 procent minder dan 15 euro per uur.

     Lage uurtarieven vooral bij bezorgers en in de zorg
     Er zijn vooral lage uurtarieven te vinden bij post- en pakketbezorgers, in het personenvervoer, in de gezondheidszorg, bij beveiligingsmedewerkers en bij logiesverstrekking.

     In de enquête is ook gevraagd naar hoe zzp’ers hun uurtarief bepalen. Bijna de helft van hen berekent het aantal gemaakte uren maal het uurtarief, bijna een kwart spreekt vooraf een vast bedrag af en 13% gaat uit van een eenheidsprijs of stuksprijs.

     Eén  van de veel voorkomende valkuilen bij het bepalen van uurtarieven is het niet meerekenen van de gemaakte kosten. Ook vergeten zzp’ers regelmatig niet-declarabele uren en nemen ze de belastingen soms niet mee bij het bepalen van hun tarieven.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): philj

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets