Bezig met laden...

     X

     Derde werkenden verwacht stijging salaris in 2020

     Twee op drie tevreden met salaris

     loon, stijging, cao, inflatie, modaal, werknemer, werkgever
     Bijna één op de drie Nederlanders verwacht in 2020 meer te gaan verdienen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet onder ruim duizend Nederlanders. Opmerkelijk is dat maar liefst 62 procent van de respondenten tevreden is over zijn of haar huidige salaris, terwijl 34 procent van de fulltimers aangeeft beneden modaal te verdienen.

     Niet alle Nederlanders zijn positief als het gaat over de verwachtingen voor 2020. Zeven procent van hen verwacht dat het salaris in 2020 daalt. De overige 61% denkt dat het salaris gelijk blijft. 'Over het algemeen zijn Nederlanders niet pessimistisch over de toekomst van hun inkomen, ondanks de negatieve berichtgeving over de wereldeconomie', stelt Joke van der Velpen, manager Service Center bij Raet. 

     Tevreden
     Bijna twee derde van de Nederlanders (62%) is tevreden met zijn huidige salaris, terwijl 38% aangeeft meer te willen verdienen. Vrouwen zijn met 42% overigens minder te spreken over hun salaris dan mannen, waarvan 34% aangeeft niet tevreden te zijn. Daar komt bij dat een lager percentage vrouwen (27%) verwacht dat hun loon in 2020 zal stijgen, terwijl mannen met 37% beduidend positiever zijn. Daarnaast is men in Oost-Nederland met zeventig procent het meest tevreden met het salaris. In West-Nederland zijn de respondenten met 42% beduidend minder te spreken over de hoogte van hun inkomen.

     Modaal
     Het modale inkomen ligt in Nederland op € 3.000,- bruto per maand. In totaal blijkt 34% van de Nederlanders in fulltime dienstverband minder dan modaal te verdienen. 36% van hen heeft een modaal inkomen en 29% verdient boven modaal. Van deze fulltimers is 34% ontevreden over de hoogte van het salaris, terwijl 66% het prima vindt. Of de respondenten die beneden modaal verdienen vaker ontevreden zijn over het salaris is niet onderzocht.


     Redactie TQL

     Illus.(cc): jime

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets