Bezig met laden...

     X

     Mini-sabbatical in nieuwe cao Philips

     Eens per 5 jaar 5 weken

     sabbatical, verlof, werknemer, cao, herstel, werkdruk, welzijnsverlof
     De nieuwe cao van Philips bevat een mini-sabbatical opgenomen, een betaald verlof van maximaal vijf aaneengesloten weken aaneen, eens in de vijf jaar.  In combinatie met de groeiende behoefte aan vrije tijd van medewerkers, wordt deze nieuwe additionele verlofregeling geïntroduceerd: het 'welzijnsverlof'. De vakbonden willen dit ook in andere cao-onderhandelingen inbrengen.

     De vakbonden zien het mogelijk maken van een betaalde mini-sabbatical als erkenning voor de toenemende werkdruk. Verlof biedt dan de mogelijkheid voor herstel en opladen. Philips zegt met de regeling het belang van een goede werk-privébalans te onderstrepen. Medewerkers die tenminste drie jaren in dienst zijn, worden in de gelegenheid gesteld om eenmaal per vijf jaar welzijnsverlof aan te vragen. 

     Naast het welzijnsverlof is onder meer een loonsverhoging van 3,4% per 1 juli volgend jaar afgesproken. Daarnaast start Philips het komend jaar een experiment met een opleidingsbudget van maximaal 5000 euro per werknemer. Daarmee wil het gezondheidstechnologiebedrijf tegemoetkomen aan de scholingsbehoefte voor persoonlijke ontwikkeling of verbetering van de eigen positie op de arbeidsmarkt. De looptijd van de cao is van 1 november dit jaar tot en met 31 oktober volgend jaar.

     De leden van FNV, CNV, VHP2 en De Unie moeten nog instemmen met het onderhandelingsresultaat om de cao definitief te maken. 

     Lees meer: samenvatting / hoofdpunten cao Philips (pdf)


     Redactie TQL (bron: ED.nl)

     Illus.(cc): luca

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken


      

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets