Bezig met laden...

     X

     Lonen in 2020 3,4 procent omhoog

     Reële loonstijging in top 5 Europa


     In Nederland wordt een reële loonstijging verwacht van 1,6 procent waarmee het tot de top vijf in West-Europa behoort. Dit is minder dan de gemiddelde reële loonstijging van 2,1 procent wereldwijd, maar meer dan de gemiddelde salarisstijging van 1,2 procent die in de rest van West-Europa verwacht wordt. Dit blijkt uit gegevens van managementadviesbureau Korn Ferry.

     Voor Nederland wordt voorspeld dat de lonen met 3,4% gaan stijgen. Met een verwachte inflatie van 1,8% komt de reële loonstijging hiermee op 1,6% uit. België komt met een reële loonstijging van 1,3% ook boven het Europese gemiddelde van 1,2% uit. Werknemers in twee van Europa’s grootste economieën, Frankrijk en Duitsland, verwachten een stijging van de reële lonen van respectievelijk 0,6% en 1,4%. Het Verenigd Koninkrijk eindigt onderaan de lijst van West-Europese landen met een reële loonstijging van 0,4%.

     Het bureau voorspelt dat de salarissen in 2020 wereldwijd met 4,9% zullen stijgen. Met een verwacht dalend inflatiepercentage van 2,8 betekent dit een reële loonstijging van 2,1% wereldwijd. In 2019 bedroeg de reële salarisstijging 1,0% en in 2018 was deze 1,5%. Korn Ferry voorzag een reële loongroei in 2019 van 0,7% (3% nominale loongroei, minus 2,3% inflatie).

     'De verwachte loonstijging is goed nieuws voor werknemers, hoewel de vooruitzichten van CPB voor de periode na 2020 minder positief zijn' zegt Rob Westrek, beloningsspecialist bij managementadviesbureau Korn Ferry.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): futbeidl

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets