Bezig met laden...

     X

     Laagdrempelige MIT-subsidie aanvragen

     Regeling open per 7 april

     mit, subsidie, haalbaarheid, innovatie, financieel, steun, regeling

     Ondernemers die bezig zijn met een nieuwe ontwikkeling of product kunnen op 7 april een aanvraag indienen voor de relatief laagdrempelige MIT-subsidie. Via de regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren kan namelijk een bijdrage tot 20.000 euro worden aangevraagd voor haalbaarheidsprojecten om de technische en economische succeskans te onderzoeken. De subsidie is interessant voor tal van bedrijven, en wordt ook steeds beter gevonden door IT-bedrijven of voor IT-projecten.

     Minder financieel risico
     De subsidie komt tegemoet aan mkb’ers die een financieel risico moeten nemen wanneer zij investeren in innovatie. Hoe weten zij of zij de investering gaan terugverdienen? Zit de markt wel te wachten op hun nieuwe product? En is het conceptidee technisch wel uitvoerbaar? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, en zo dus een stuk risico weg te nemen, is de MIT Haalbaarheid in het leven geroepen.

     De regeling staat bekend als een toegankelijke mkb-subsidie. Er is voor dit onderdeel van de regeling geen samenwerking vereist en bovendien hoeven er niet al te veel R&D-uren worden gemaakt. De eisen vallen mee, al is het is op tijd indienen van een krachtige en complete aanvraag wel een vereiste om kans te maken. De regeling is vaak op de eerste dag al meteen overvraagd.

     MIT Haalbaarheid
     Niet alleen de maakindustrie weet de regeling te vinden. Ook steeds meer IT-bedrijven die zich bezig houden met innovatie vragen MIT Haalbaarheid aan. Het hoeft daarbij zeker niet alleen te gaan om hardcore IT-projecten van IT-bedrijven, maar het kan ook gaan om IT-gerelateerde projecten die worden uitgevoerd binnen een van de andere topsectoren zoals Logistiek, Energie of HTSM.

     Voor veel ondernemers betekent de MIT Haalbaarheid een opstap naar meer. Ondernemers gebruiken deze subsidie vaak voor de opstartfase van een R&D-project. Bij grotere projecten gaat het om omvangrijke investeringen en zijn in veel gevallen partners betrokken. Dan is vooronderzoek naar de kans op succes belangrijk. De MIT-subsidie levert daar een snelle financiele bijdrage bij. Dat is aantrekkelijk. Wanneer de uitkomst van het Haalbaarheidsproject positief is, betekent de MIT Haalbaarheid in de praktijk ook een opstap naar een grotere subsidie, bijvoorbeeld de MIT R&D-Samenwerkingsprojecten, waarbij de subsidie kan oplopen tot enkele tonnen per project.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): x-ray

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets