Bezig met laden...

     X

     Extra ronde SDE+-subsidie

     Tot en met 2 april 2 miljard beschikbaar

     sde+, subsidie, energie, hernieuwbaar, financieel, steun, regeling
     Op 17 maart 2020 start een extra openstellingsronde van de SDE+ voor hernieuwbare energie. Deze voorjaarsronde wordt in drie fases opengesteld tot en met 2 april 2020, 17.00 uur. De opzet, techniek en categorieën zijn identiek aan de najaarsronde 2019 en staat daarmee open voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals wind, biomassa, zon, geothermie en water.

     De SDE+ subsidieert het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en 'grijze' energie. De regeling wordt veel gebruikt voor investeringen in zonnepanelen en mestvergisters. Sommige projecten konden in 2019 geen aanspraak maken op SDE+ door een negatieve transportindicatie bij hernieuwbare elektriciteit of ontbrekende vergunningen vanwege het stikstofbeleid. De extra openstelling geeft deze projecten de mogelijkheid een (nieuwe) aanvraag in te dienen.

     Budget
     Voor deze ronde is een budget van € 2 miljard beschikbaar. Dit is het maximale bedrag dat in totaal tijdens de looptijd van de projecten aan subsidie betaald kan worden. De werkelijke kasuitgaven hangen af van de marktwaarde van energie en de daadwerkelijke energieproductie. De SDE+-subsidie wordt pas uitgekeerd op basis van de werkelijke energieproductie. Transportindicatie verplicht Om capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet te beperken is een positieve transportindicatie van de netbeheerder nodig voor een succesvolle aanvraag.

     Aanvragen
     Het is belangrijk de subsidieaanvraag in de juiste fase te doen, aangezien de hoogte van de subsidie en de voorwaarden verschillend zijn per fase. SDE+ vervangen door SDE++ Deze voorjaarsronde is de laatste ronde onder de huidige SDE+-regeling. Dit najaar wordt de huidige regeling omgezet en verbreed naar SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie). Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk om naast hernieuwbare energieproductie ook andere emissiereductietechnologieën te stimuleren. De SDE++-regeling is met name gericht op reductie van de CO2-emissie.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): colin

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Nieuwsbrief Artikelen     Op de hoogte blijven van de nieuwste onderwerpen en update's van TQL?
     Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief. 
     Eerder verschenen artikelen vindt u onder Nieuws
     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets