Bezig met laden...

     X

     Versoepeling voorwaarden Innovatiekrediet en VFF

     Uitstel rentebetaling en aflossing

     Innovatiekrediet, VFF, krediet, rente, aflossing, uitstel, betaling
      
     Het kabinet heeft vanwege het coronavirus uitzonderlijke, economische maatregelen aangekondigd. Een van die maatregelen is de versoepeling van voorwaarden binnen bestaande regelingen als het Innovatiekrediet en Vroegefasefinanciering (VFF).

     Uitstel betaling Innovatiekrediet
     het innovatiekrediet is bestemd voor de technische ontwikkeling van een nieuw product of met de klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat met een uitstekend marktperspectief. Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven (groot of klein), kunnen profiteren van het Innovatiekrediet.

     Ondernemers die gebruik maken van het Innovatiekrediet, krijgen 6 maanden uitstel van rentebetalingen en aflossingen. Dit uitstel is ingegaan per 1 april 2020 en duurt tot en met 30 september 2020. De rente die geldt voor een Innovatiekrediet wordt tijdens deze 6 maanden opgeteld bij het uitstaande saldo. Het aflossingsschema dat per 1 april 2020 voor het Innovatiekrediet geldt, schuift door naar 1 oktober 2020. Er hoeft dan niet op 1 oktober 2020 in één keer de uitgestelde rente- en aflossingstermijnen te worden betaald. Deze termijnen volgen dan later door de verlenging van het aflossingsschema. Met deze maatregel kan de ondernemer worden geholpen de liquiditeit te behouden of te herstellen. Er is geen verplichting hiervan gebruik te maken.

     Vroegefasefinanciering (VFF)
     Met een lening uit de Vroegefasefinanciering (VFF) onderzoeken starters en mkb-ondernemingen of hun idee een kans van slagen heeft op de markt. De Vroegefasefinanciering moet ervoor zorgen dat een idee van de planfase in de startfase komt.

     De rente op deze bedraagt 4,69% (per 1 januari 2020). Zowel starters als gevestigde bedrijven profiteren van de Vroegefasefinanciering. VFF richt zich op 3 doelgroepen:

     De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW, voorheen STW) voeren deze regeling uit. RVO.nl verzorgt de uitvoering voor mkb-ondernemers en innovatieve starters. TTW voert de regeling uit voor academische, HBO en TO2 (Toegepast Onderzoek Organisaties) innovatieve starters.

     Degenen die gebruik maken van de Vroegefasefinanciering, kunnen voor 6 maanden uitstel aanvragen van aflossing van hun lening en opschorting van aanhangende rente. Dit uitstel is ingegaan per 1 april 2020 en schuift door naar 1 oktober 2020. De betrokkenen ontvangen van de uitvoeringsinstanties een brief met uitleg over de aanvraag van uitstel.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): futo

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"




     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets